Makaleler

Panik Atağın Üstesinden Gelmek

Panik atak yoğun hissedilen korku ve kaygı sonucu kontrolü kaybetme hissini yaşamadır. Stresli gergin ve tehlikeli durumlarda doğal olarak korku ve panik yaşayabiliriz. Panik atak geçirenler bir neden olmadan düzenli olarak panik, korku, endişe ve stres yaşarlar...

Panik atağın üstesinden gelmek

Panik atak yoğun hissedilen korku ve kaygı sonucu kontrolü kaybetme hissini yaşamadır. Stresli gergin ve tehlikeli durumlarda doğal olarak korku ve panik yaşayabiliriz. Panik atak geçirenler bir neden olmadan düzenli olarak panik, korku, endişe ve stres yaşarlar. Panik bozukluk, panik ataklarla ilişkili bir bozukluktur. Günde birkaç sefer yaşanacağı gibi ayda ve yılda da birkaç sefer yaşanabilir.

Sürekli, ani başlayan panik ataklar, bunları tekrar yaşayacağını önceden düşünmek panik ataklar sırasında ortaya çıkan ölüm korkusu, kontrolden çıkıyormuş hissi panik bozuklukta yaşanır. Göğüs ağrıları, bulantı, nefes darlığı, titreme, sıcaklık gelmesi, bayılacakmış gibi olma panik atak belirtileridir.

Panik Atak Nasıl Teşhis Edilir?

Psikolog ve psikiyatrist gibi ruh sağlığı uzmanları ile yapılan çeşitli görüşmeler sonucu, bireylere panik atak teşhisi koyulabilir. Uzman Psikolog ile psikoterapi, psikiyatrist ile de  ilaç tedavisi birlikte veya ayrı ayrı uygulanabilir.

Panik Atak Neden Olur?

Aşırı stres, aşırı duyarlılık, çocukluk da yaşanan aile durumları ve genetik faktörler nedenleri arasında sayılabilir. Bunlarla birlikte travmatik bir olay, sinir sisteminindeki kimyasal dengesizlikler beyin yapısı gibi kombinasyonlar da düşünülebilir.

Panik Atak Tedavisi İçin Psikoterapi Yöntemleri

Panik Atak sorunlarında uzman psikologlar Bilişsel Davranışçı Terapiler, Duygu Odaklı Terapi, Maruz Bırakma Terapisi,  gevşeme ve nefes egzersizleri yöntemleri kullanılmaktadır. Danışanın öyküsü alındıktan sonra yöntemlerden biri seçilebilir

Panik Atak Sürecine Yardımcı Olan Davranışlar Nelerdir?

Aile, arkadaş desteği, sağlıklı yaşam tarzı dengeli beslenmek düzenli egzersiz stres yönetimi yardımcı olabilir. Kaygı için hazırlanmış kendine yardım kitapları okunabilir. Panik atak yaşıyorsanız üstesinden gelmek için Pendik Klinik Psikolog İsa Soylamış’dan randevu alabilirsiniz.

Comments for this post are closed.

Terapiye Ne Zaman Gidilmeli?

Terapiye gitmenin herhangi bir zamanı bulunamamaktadır. Genel olarak danışanlar mutsuz olduklarında, duygusal olarak …

Kaygılardan Kurtulmak

Kaygı, herkesin hayatında belli ölçüde var olan bir şeydir ve bir bakıma faydalı olduğu da bilinmektedir. Çünkü …

Stresi Yönetebilmek

Günümüzde stresi ister istemez çok sık yaşıyoruz. Yaşam koşullarımız, geçmişten şu ana kadar gelen psikolojik …